LA NAVE DE LOS LOCOS

Exposició d'objectes i escultures.

Produïda per TOPIC, Tolosa, 2015.

 

Els titelles i marionetes no són només magnífics personatgets que fan espectacles, també són objectes plens de significat, disposats a convertir-se en símbols o metàfores fora de l'escenari. En aquesta exposició, Joan Baixas proposa una mirada diferent a les marionets, una funció de teatre immòbil i silenciós perquè l'espectador inventi les seves pròpies històries.

 

Peces en l'exposició:

 

LA NAU DELS BOJOS. Reinterpretant una llegenda medieval en què els bojos, els diferents, els excessivament alegres o hedonistes són castigats al desterrament, aquesta peça vol homenatjar la força de la imaginació per fer renéixer aquests personatges entremaliats que sorgeixen de la natura i habiten en llibres, històries i faules.

 

 

MANIOBRA-MARISOMBRA. Inaugurat al Centre d'Art Santa Mònica, Barcelona 2015. Naturalesa i cultura sostenen la titella com la canya que pesca un peix, la tecnologia el converteix en ombra i el suau buf del públic ho fa ballar.

 

L'ÚLTIM SOPAR - MANGIARSI L'ANIMA. Inaugurat a l’Institut Cervantes, Milà 2015, amb motiu de l'expo sobre alimentació. Cada sopar és l'últim sopar. Per a molts. Cada sopar és cap sopar. Per a altres. Ens estem menjant les restes d'un món o alimentem l'inici d'un altre?

 

MANGONEOS (I a XIV). La titella com a metàfora i al·legoria. De fils, comandaments, controls, manipulacions, artificis i altres tejemanes. Teatre immòbil sobre idees mòbils.

 

Exposición de objetos y esculturas.

Producida por TOPIC, Tolosa, 2015.

Fotografies de